3D4U Solutions

Het enige platform op de markt dat infrastructuurbedrijven in staat stelt om drastisch
netwerkinventaris en onderhoudskosten drastisch kunnen verlagen

3D4U
Census

3D4U
Routing

3D4U
Walk-in

3D4U
Walk-out

3D4U
FTTX-Design

3D4U
Digital-Twin

3D4U
AR-Inspection

3D4U
Desktop

Toepassing

De benadering van de aangeboden oplossingen is gericht op het ondersteunen van de klant in elke fase die betrekking heeft op elke structuur die zich bezighoudt met complexe, lineaire of specifieke infrastructuren. De ervaring die we in de loop der jaren hebben opgedaan in diverse sectoren stelt ons in staat om niet alleen softwaretoepassingen van absolute kwaliteit te bieden, maar ook om samen met de klant de meest effectieve workflow voor elke behoefte te definiëren.

Ontwerp

Innovatieve digitale tools om het ontwerpproces te vereenvoudigen:

 • Importeren van actuele gegevens uit Lidar, mobile mapping of smartphones (pointcloud en mesh)
 • Tools voor remote walk-ins met meetbare 3D-modellen en 360-graden foto’s
 • Projectontwerp met GIS-tools direct overlappend op de 3D digital twin
 • Automatische generatie van de metrische berekeningen van het project met hoeveelheden en soorten activa.
Uitvoering

Digitale en innovatieve tools om uitvoerings-, monitoring- en testactiviteiten te vereenvoudigen:

 • Snelle geo-gerefereerde gegevensverzameling in het veld via smartphones.
 • Beheer van de voortgang van het werk.
 • Onmiddellijke en realistische afrekening van vorderingen.
 • Kwaliteitscontrole en testen op afstand
 • Realtime toegang voor zowel de opdrachtgever als de aannemer tot de status van de werken.
Praktijk

Digitale en innovatieve tools voor het operationeel beheer van netwerken:

 • Een altijd bijgewerkte Digital Twin van het as-built
 • Toegang tot geschiedenis/tijdlijn van constructie
 • Voortdurend bijgewerkte kennisbank beschikbaar voor field service operators
 • Augmented reality-tools voor het overlappen van het project met de werkelijkheid

3D4U - Census

Inschatting van het aantal eenheden dat kan worden aangesloten op het glasvezelnetwerk

De 3D4U Census module vergemakkelijkt de identificatie van huisnummers, gebouwunits, aantal verdiepingen en opvallende kenmerken zoals civiel of commercieel gebruik. Deze uitgebreide tool zorgt voor nauwkeurige gegevensverzameling en classificatie, wat helpt bij het nauwkeurig plannen en inzetten van netwerkinfrastructuur. Door gedetailleerde informatie over elk gebouw te verstrekken, stroomlijnt het het onderzoeksproces en ondersteunt het effectief netwerkbeheer.

3D4U - Routing

Elimineer de budgettaire twijfels voor je toekomstige netwerk.

De 3D4U Routing module verkrijgt indicatoren om de impact van individuele gebieden te beoordelen door automatisch kritieke gegevens te extraheren. Dit omvat de lengte van secties, meters van adductie en het aantal wooneenheden dat moet worden aangesloten. Deze automatisering stroomlijnt het planningsproces en biedt nauwkeurige en bruikbare inzichten voor het ontwerp en de uitrol van het netwerk.

3D4U - Walk-In

Classificatie van gebouwen en hun 3D-weergave

De 3D4U Walk-In module maakt 3D modellering van gebouwinterieurs mogelijk met behulp van een mobiele app om de optische structuur te verbinden. Deze innovatieve tool legt gedetailleerde interne lay-outs vast, waardoor een nauwkeurige en efficiënte integratie van optische netwerken in het gebouw mogelijk wordt. De app zorgt ervoor dat alle structurele details nauwkeurig worden vastgelegd, waardoor naadloze connectiviteit en optimale netwerkprestaties mogelijk worden.

3D4U - Walk-Out

Audit van bestaande infrastructuur

De 3D4U Walk-Out module maakt het mogelijk om bestaande en bruikbare infrastructuur te verifiëren. Dit verificatieproces kan via het web worden uitgevoerd en in het veld worden geïntegreerd via een speciale app. Deze tool zorgt voor een nauwkeurige beoordeling en validatie van de huidige infrastructuur en stroomlijnt het proces van netwerkuitbreiding en onderhoudsplanning.

3D4U - FFTx-Design

Design

Deze module vergemakkelijkt het ontwerp van zowel civiele als optische infrastructuur projecten. Het maakt het mogelijk om werkgebieden te definiëren en elementen en typologieën aan te passen. Het ontwerpproces omvat civiel ontwerp (bijv. leidingen) en optisch ontwerp (bijv. glasvezelverbindingen). Daarnaast ondersteunt het de export van synoptische kaders en biedt het automatische controle van de projectconsistentie om nauwkeurigheid en efficiëntie te garanderen bij de planning en uitvoering van netwerken.

3D4U - Digital Twin

Real-time toezicht op bouwwerkzaamheden

Met de 3D4U Digital-Twin module kan de werkuitvoering in realtime worden bewaakt en kunnen metrische berekeningen worden bijgewerkt. Dit systeem zorgt voor continue updates en nauwkeurige metingen, die automatisch kunnen worden geëxporteerd naar factureringssystemen zoals SAP. Door ervoor te zorgen dat alle projectgegevens actueel en nauwkeurig zijn, verbetert de Digital-Twin module de efficiëntie en betrouwbaarheid van netwerkaanleg en -onderhoud.

3D4U - AR Inspection

Augmented reality at the service of maintenance

De Spatial AR-module, gebaseerd op augmented reality, stelt je in staat om georeferenced projectgegevens op de kaart in het veld te projecteren.Tijdens veldwerkzaamheden kun je elk GIS-gebaseerd project direct over de werkelijkheid heen leggen op de camerastroom door te koppelen met de georeferenced projectdata, inclusief afstanden en posities ten opzichte van het standpunt van de operator.

3D4U - Desktop

Geavanceerd 3D GIS-platform voor effectief gegevensbeheer en infrastructuurontwerp

De 3D4U Desktop-module biedt een webgebaseerd 3D GIS-platform voor gegevensbeheer, inclusief import van laserscanners en pointclouds, en beheer van 3D-modellen en 360°-foto’s. Het ondersteunt 3D-ontwerp met AI-herkenning van elementen en automatische metrische berekeningen. Voor bouwplaatsen biedt het real-time voortgangsbeheer en visualisatie van 3D-modellen. Automatische AI-herkenning van componenten en export naar BIM-systemen zijn ook inbegrepen.